Francuskie serniczki

francuskie serniczki

Każdy lubi zjeść coś pysznego, dobrego i najlepiej domowego.A jeśli mają wpaść jeszcze goście, a ty nie masz co postawić słodkiego na stole. Pysznym rozwiązaniem mogą być francuskie serniczki, zrobisz je w pół godziny!

Potrzebne składniki:
  • ciasto francuskie
Masa twarogowa:
  • pół kg twarogu
  • 3 jajka
  • cukier do smaku
  • owoc - brzoskwinia, morele, śliwki
Wszystkie składniki masy, oprócz owoców dobrze trzeba wymieszać widelcem. 

Wykonanie:

- wałek ciasta francuskiego podzieliliśmy na 12 części - kwadratów
- każdy kawałek włożyliśmy do foremki dociskając lekko do brzegów i dna
- włożyliśmy masę twarogową- na twaróg położyliśmy śliwki
- boki ciasta, które wystawały lekko zagięliśmy do środka
- piekliśmy około 20 min w temp 200 stopni do zrumienienia ciasta od góry








Smacznego!

1 opinii

  1. Poproszę jedną :) Wyglądają apetycznie i są chyba proste w wykonaniu

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za poświęcony czas. Napisz co sądzisz o tym poście?
Pomóż w rozwoju bloga :)